ZADNJE SPREMEMBE: 23. 2.  2020 | Legla
  
tudi na Facebook-u
              
Vse o ptičarjih

Zapri Pasme ptičarjev

Zapri Pravilniki

Zapri Članki

Zapri Koledar prireditev

Zapri Povezave

Mali oglasi
Galerija slik

Zapri  Pasme ptičarjev

Zapri  Lov

Zapri  Piknik

Zapri  Preizkušnje

Zapri  Razstave

Zapri  Tečaji in trening

Zapri  Vzrejni pregledi in telesne ocene

Naključne fotografije

Priprave na PZP 2015

Koledar
Obiski

 438677 obiskov

 6 trenutno na strani

Divjačinski bograč
bograc1.jpgSESTAVINE:
(količina za 10 ljudi)
700 g divjega prašiča
700 g srne
700 g zajca 
(lahko uporabimo katerekoli tri vrste divjačinskega mesa brez kosti)
50 g česna
olivno olje
1 kg čebule
400 g sveže paprike
1 kg krompirja
500 g pelatov (ali svežega mesnatega zrelega paradižnika)
50 g mlete rdeče paprike
majaron, timijan, rožmarin, kumina, feferoni, sol, poper
kvalitetno rdeče vino
voda



POTEK:
Predpriprava: en dan prej meso narežemo na večje kocke in vsako vrsto posebej mariniramo v olju, vinu, soli in česnu.

Na olju prepražimo mleto papriko in čebulo. Meso dodajamo po vrsti, kolikor časa potrebuje za kuhanje. Najprej dodamo meso divje svinje in dušimo 20 minut. Potem dodamo meso srne in lahko tudi zajca, če je starejši. Če imamo meso mladega zajca, ga dodamo kasneje. Sproti zalivamo z vinom in dušimo eno uro, odvisno od mesa. Začinimo z začimbami in soljo. Zalijemo z vodo in dodamo krompir. Kuhamo pol ure in dodamo še nasekljano svežo papriko in paradižnik. Kuhamo še najmanj pol ure, lahko tudi več, da se vse sestavine primerno skuhajo.
Pokusimo in dodatno začinimo po potrebi.

Bograč je najboljši, če se kuha zunaj v kotličku nad odprtim ognjem

Avtor: Katarina Djaniš


<<< nazaj na Kulinariko


^ Na vrh ^