ZADNJE SPREMEMBE: 23. 2.  2020 | Legla
  
tudi na Facebook-u
              
Vse o ptičarjih

Zapri Pasme ptičarjev

Zapri Pravilniki

Zapri Članki

Zapri Koledar prireditev

Zapri Povezave

Mali oglasi
Galerija slik

Zapri  Pasme ptičarjev

Zapri  Lov

Zapri  Piknik

Zapri  Preizkušnje

Zapri  Razstave

Zapri  Tečaji in trening

Zapri  Vzrejni pregledi in telesne ocene

Naključne fotografije

Priprave na PZP 2016

Koledar
Obiski

 438671 obiskov

 3 trenutno na strani

Divjačinska pašteta
Vsaka mala divjad ima svoj specifičen okus mesa. Zato je nekaterim bolj všeč blaga fazanja pašteta, drugim sladkasta zajčja in spet tretjim račja, ki je zelo močnega okusa in že malo spominja na jetrno pašteto. Sama najraje uporabljam raco z dodatkom fazana ali jerebice. kot začimbo uporabljam predvsem timijan. Se mi zdi, da enostavno paše k mali divjadi. Sami pa lahko poskusite tudi z drugimi zelišči in začimbami kot so origano, majaron, brinove jagode...


SESTAVINE:
1 kg mesa male divjadi (fazan, raca, zajec, jerebica...)
300g rdeče čebule
200g korenja
75g masla ali olivnega olja
sol, poper in timijan po okusu

POTEK: Meso s kostmi razdelimo na približno enake kose, da se lahko enakomerno poduši. Na maščobi najprej podušimo nasekljano čebulo. Potem dodamo meso in na kolobarje narezano korenje. Začinimo s soljo, poprom in timijanom. Pokrito dušimo do mehkega, odvisno od starosti divjadi. Lahko tudi 3 ure. Odstavimo z ognja in pustimo, da se toliko ohladi, da lahko meso oberemo s kosti. Meso se lažje obere od kosti, ko je še toplo. Meso skupaj z omako od čebule in korenjem zmeljemo. Po potrebi še začinimo. Če je pašteta presuha, dodamo malo oljčnega olja, da se lažje maže.

Avtor: Katarina Djaniš


<<< nazaj na Kulinariko


^ Na vrh ^