ZADNJE SPREMEMBE: 23. 2.  2020 | Legla
  
tudi na Facebook-u
              
Vse o ptičarjih

Zapri Pasme ptičarjev

Zapri Pravilniki

Zapri Članki

Zapri Koledar prireditev

Zapri Povezave

Mali oglasi
Galerija slik

Zapri  Pasme ptičarjev

Zapri  Lov

Zapri  Piknik

Zapri  Preizkušnje

Zapri  Razstave

Zapri  Tečaji in trening

Zapri  Vzrejni pregledi in telesne ocene

Naključne fotografije

Klubska razstava ptičarjev 2010 - EDS

Koledar
Obiski

 465471 obiskov

 4 trenutno na strani

Članki - Kulinarika
Vsi ljubitelji ptičarjev se strinjamo, da ga ni lepšega od ptičarja v svojem elementu, v svoji primarni vlogi. Vsi občudujemo njihovo eleganco, ko dobesedno letijo čez terene, vlečejo v nos najmanjše molekule vonja po divjadi, kot kip obstanejo in vodniku s tem pokažejo svojo najdbo. Ob odstrelu male divjadi počakajo na ukaz prinašanja in se ob tem s polno paro zaženejo za "izgubljenim", poiščejo in s prav tako vnemo plen prinesejo, sedejo pred vodnika in oddajo svojo najdbo. Edina stvar, ki na koncu poštenega lova male divjadi še manjka je, da odstreljen plen roma doma v lonec in iz njega pričaramo kakšno kulinarično specialiteto.

Na tej strani boste našli nekaj uporabnih receptov za pripravo male divjadi na različne načine. Vsi ti recepti so plod večletnega poizkušanja in prirejanja receptur, da bi naše jedi postale še boljše. Z malo divjadjo je v kuhinji precej dela, zato bi bilo škoda, da se ne bi z njo na koncu truda tudi "posladkali".

Seveda vabimo tudi vse vas, ki tudi sami pripravljate lovske dobrote, da nam zaupate še kak vaš recept z malo divjadjo, ki ga z veseljem dodamo k naši zbirki.

Pa dober tek!

 

 


 Divjačinska pašteta

Divjačinski bograč

 


^ Na vrh ^